lørdag 29. august 2009

En dag utenom det vanlige!

Dagen i dag har vært noe utenom det vanlige! Som regel er dagene like og går over i hverandre. De flyr avgårde og fylles av faste gjøremål fra morgengry og helt til hodet hviler på puta. Mandag kan knapt skilles fra tirsdag og hvem vet vel om uka viser onsdag eller torsdag? Hverdag kalles det!

29. august har skilt seg positivt ut fra både travle hverdager og romslige helgedager. Jeg kan trygt si at Vilde avgjør hvordan dagen blir. Så lenge hun er frisk, rask og blid, har jeg det alle tiders! For det meste er hun nettopp dette og hun gjør hverdagen meningsfull og verdt å leve! Men hva er så spesielt med dagen i dag da?

Vildeprinsessa sover hele natta gjennom, og når hun våkner ligger hun og koser med mammaen sin i en hel time! Når vi omsider får kroppene våre opp av senga, setter hun seg på potta og fyller den. Videre kler hun selv på seg truse, kjole og tights (bleien dropper hun!).

Frokosten består av nesten to ristabrødskiver med allslags pålegg (spiser av seg selv, uten lurehjelp fra mammaen!). Snuppa premieres med Postmann Pat, og mens hun synger i med Pat, får mammaen flusst med tid til morgenstell og lørdagens lokalavis.

Formiddagen tilbringes i mor og far-huset, bestående av lunsj og lek. Så går turen til byen. Hva er vel en lørdag uten bytur? Vi tilbringer godt over to timer i sentrum, stort sett bare på klesbutikker! Vilde er svært tålmodig (er det min datter jeg snakker om?) og koser seg masse i vogna (til tider med sutte og tullekaninen sin). Vi går på kafé og koser oss med Kulturverkstedets nydelige melkekaker, og midt i kosen melder Vilde at blæra må tømmes (så flink!)

Tidlig ettermiddag tilbringes på Olderskog. Vilde, tante og mamma ser Olderskog tape mot Nesna. Hvem hadde vel trodd at Vilde ville holde ut en hel fotballkamp? Ja, hun gjorde faktisk det, og med hele to tisseavbrekk!

På butikken, litt senere, møter vi Anne Jorunn. Vi inviteres på lørdagskaffe, men ender opp med å være i Andåsen hos familien Sparby helt til sengetid. Barna leker utrolig godt sammen. De viser at de er selvstendige små, med omsorg for hverandre. De leker, leier, løper, ler, koser, kysser og spiser lørdagspizza sammen. De varmer sine mødres hjerter. Det er helt utrolig å se at Kristoffer og Vilde går så godt sammen! Hvorfor er det slik at enkelte toåringer passer bedre sammen enn andre? Skulle tro de var hverandres kjæreste! Da de skulle ta farvel, var det sussing og klemming fra ende til annen. Slike barnesmil er meget sjeldne! Det var tydelig å se at de hadde hatt det magisk sammen! Selvfølgelig er dette en perfekt avslutning på en flott og innholdsrik dag der toårsjenta mi har gått med tørr truse, hele dagen! Hun har vært meget flink til å melde sine toalettbesøk mellom alle dagens morsomheter.

Mamma er meget stolt av den selvstendige og superflinke toårsjenta si! Det er ingen tvil om at Vilde er blitt ei ALLE TIDERS STORJENTE!

1 kommentar:

  1. denne alderen er så fiiin. alle de morsomme kommentarene og følelsen av at de ikke er babyer lenger, men små voksne.

    SvarSlett